Konopljino seme ubrzava autofagiju

Autor: Bojan T. Dragićević

Autofagija  je moderan i zdrav način ishrane. Tvorac ove teorije profesor Jošinori Osumi koji je dobio Nobelovu nagradu 2016. za ovo veliko otkriće. 

Ukratko, autofagija je način ishrane gde jedete 8 sati a 16 sati ne jedete ništa. To je proces kojim telo čisti, obnavlja i regeneriše oštećene ćelije.

Autofagija se sastoji od dve reči. “Auto” znači samo, а  “Fagija” znači jedenje. Kada spojimo ove dve reči dobijamo samojedenje. Jako dobra metoda za mršavljenje i skidanje broja kilograma. 

Telo uklanja umrtvljene ćelije i obnavlja njihove delove. Organizam sam sebe čisti, obnavlja i popravlja. Glavni cilj ovog procesа je savršena i neometana funkcija celog tela. 

Konopljino seme je idealno u autofagiji. Nema ni jedan kanabinoid, ni THC ni CBD, ima samo Omega 3 i Omega 6. Pričamo o industrijskoj, legalnoj konoplji za uzgajanje u Srbiji. Semenke i brašno koje nastaje od presovanih i mlevenih semena u telu podstiču uklanjanje starih i obnavljanje novih ćelija u telu. Puno je vlakana i zdravo za varenje. 

Nemci su postali šampioni u korišćenju konopljinog semena u ishrani. Od početka sukoba u Ukrajini, zbog nestašice žita prešli su na alternativne zamene. Tako je brašno konoplje počelo da se dodaje 30% u pšenično. 

U Evropi se ovo brašno i semenke prodaju u svim prodavnicama na rafovima za zdravu i lekovitu hranu. 

U Srbiji konopljia je hranila i oblačila generacije vekovima u nazad, danas je veliki potencijal koji nam može pomoći u krizi koja dolazi. 

Fotografije(CABAINA)